Чернівецьку область відвідали представники експертної місії Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ)

Сьогодні, 22 квітня, в обласній державній адміністрації відбулась зустріч керівника експертної місії Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) Штефана Дрегера з першим заступником голови обласної державної адміністрації Володимиром Кулішем, першим заступником голови обласної ради Ярославом Курком та заступником Чернівецького міського голови Марією Порчук.
Під час зустрічі обговорено питання подальшої співпраці, зокрема, у сфері реалізації майбутнього проекту GIZ із децентралізації, що має за мету надання сприяння у реалізації реформи місцевого самоврядування в Україні та впроваджуватиметься у Чернівецькій та Полтавській областях як пілотних.
Володимир Куліш відзначив важливість співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва та висловив вдячність за участь у проектах, які протягом минулих років було реалізовувало на теренах краю.
«Сьогодні актуальними є питання децентралізації державної влади та передачі повноважень на місця, втілення у життя принципу субсидіарності. У цьому контексті досвід країн ЄС є дуже цінним, адже нині ми прагнемо перейняти кращі здобутки європейських демократій», – наголосив посадовець.
Відтак перший заступник голови обласної державної адміністрації звернув увагу представників місії GIZ на те, що запроваджуючи реформу місцевого самоврядування на території області, необхідно обов’язково враховувати регіональну специфіку, зокрема, мультикультурність та поліетнічність буковинського краю.

peredplata