У Росії хочуть відновити витверезники

У Росії хочуть відновити витверезникиПолітики Російської Федерації виступили з ініціативою повернення спецустанови для утримання та деінтоксікаціі громадян, які перебувають у стані алкогольного сп\’яніння.

Про це заявив глава МВС Росії Володимир Колокольцев під час урядової години в Держдумі, передає ТАСС.

За його словами, в даний час залишається проблема надання допомоги громадянам, які перебувають у стані сп\’яніння.

\”Як уже неодноразово говорилося, виходом із ситуації має стати створення в системі соціального забезпечення спеціалізованих установ для утримання та деінтоксікаціі цієї категорії осіб\”, – сказав міністр.

Він наголосив, що наразі не вжито ніяких заходів для створення витверезників у Росії.

\”Опрацювання питання про доцільність внесення відповідних змін до Федерального закону \”Про основи соціального обслуговування громадян в Російській Федерації\” для наділення суб\’єктів повноваженнями щодо створення та забезпечення діяльності таких установ поки, відверто кажучи, буксує\”, – зазначив він.

Довідка: Витверезник – це медичний заклад, який має тримати людей у ​​стані алкогольного сп\’яніння середнього ступеня до їхнього протверезіння. Фельдшери повинні оглянути доставлених п\’яних громадян і встановити їхню особу. Після того, як пацієнт опритомнів, з нього стягують штраф або вручають відповідну квитанцію і виписують.

У 1990-му році в Росії працювали 1249 витверезників, в 2006-му – 608. У 2011 році в рамках реформування системи МВС медвитверезники, що діяли при ОВС і УВС, було вирішено передати \”на баланс\” органів охорони здоров\’я. Після цих змін головний нарколог міністерства охорони здоров\’я Євген Брюн заявив, що вважає за необхідне наявність витверезників в системі МВС, так як у медичних установ \”виникли проблеми охорони медичних працівників від п\’яних дебоширів\”.

Джерело

peredplata