Кравчук більше ніколи не піде до Верховної ради

\”Мастодонти\” української політики поділилися своїми планами на вибори 2012 року. Перший президент Леонід Кравчук запевнив, що до Верховної ради вже не піде ніколи, а от Леонід Кучма \”не зарікається\”.

\”Я вже до Верховної ради не піду ніколи. Не вважаю правильним йти в парламент, який відгородився від народу парканом, щоб бути народним депутатом, який відгородився від народу. Це зібрання негідно називатися Верховною радою\”, – сказав Леонід Кравчук в коментарі газеті \”Сегодня\”.

Другий президент України Леонід Кучма, навпаки, не виключив свого повернення до Ради.

\”Мені навіть показували результати опитувань ймовірності мого проходження в парламент за деякими мажоритарними округами. Дуже непогані. Тому відповім так: \”Не зарікайся\”. Як кажуть дипломати: \”Ніколи не говори ніколи\”, – сказав він журналістам.

Не проти повернутися до парламенту і лідер СПУ Олександр Мороз.

\”Подивимося. Буде з\’їзд, який з цього приводу ухвалить рішення. Одним словом, як скаже партія\”, – зазначив він.

Лідер ПСПУ Наталія Вітренко, коментуючи можливість балотуватися до ВР, розкритикувала новий закон про вибори.

\”Застава в 2 млн для партій і 13 тисяч для кандидатів не передбачає можливості для чесних людей потрапити в парламент. Не можу сказати, що точно не буду балотуватися, але якби вибори проходили сьогодні, я б сказала чітке \”ні\” – і за себе, і за партію\”, – наголосила вона.

Подумує над тим, щоб стати депутатом, екс-нардеп Євген Червоненко. \”Я – самодостатня людина, недоторканність мені не потрібна і статистом я бути не хочу. Тому хочу розібратися: чи зможу бути корисним для країни. Поки аргументів на користь позитивної відповіді небагато. Хіба що захочеться спробувати драйву у виборчих перегонах і піти на округ там, де залишив частинку себе – у Запоріжжі, Ялті чи Західній Україні\”, – пояснив він.

А от Василь Гуменюк (Противсіх), кандидат у президенти-2010, вирішив піти по мажоритарному округу, тільки під прізвищем Гуменюк-Противсіх.

\”Моя участь у президентській кампанії не була марною – бачите, через мене навіть прибрали графу \”Проти всіх\” (сміється – прим. ред.). Але людей, які бажають голосувати проти всіх, стає все більше\”, – додав він.

Джерело

peredplata