Бездомні чернівчани можуть розраховувати взимку на «Народну допомогу\”

Громадська організація «Народна допомога» звітує перед громадою щодо цілковитої готовності до зимового періоду, який вважається найбільш кризовим для виживання бездомних людей.

Взимку 2011 – 2012 років, бездомні, що перебувають на території м. Чернівці, зможуть отримувати увесь необхідний спектр соціальних послуг – від харчування в умовах вулиці до нічлігу в Центрі ресоціалізації.

З настанням похолодання, посилено роботу служби вуличних патрулів, щодня відбуваються заходи соціального патрулювання, бездомні люди інформуються про роботу організації, доступні соціальні послуги, час та місце вуличного харчування та умови роботи нічліжного закладу.
Як і щороку, із зменшенням температури повітря нижчу 5° морозу, на нічліг до «Народної допомоги» прийматимуться усі бездомні, навіть без наявності медичної довідки.

Цього року, існував значний ризик того, що «Народна допомога» буде вимушена припинити свою діяльність, через завершення дії договору оренди приміщення, в якому останні п\’ятнадцять років працювала організація. Але, завдяки активній підтримці та допомозі Чернівецької міської ради, було виділено нове приміщення, отже «Народній допомозі» не загрожує бездомність, а бездомним людям – перспектива замерзнути взимку на вулицях нашого міста.

peredplata