Хто у Чернівцях контролює тарифи пасажирських перевезень?

Народна трибуна

Крик душі

«Водії маршруток, котрі курсують від роздоріжжя вул. Героїв Майдану-Південно-Кільцева до Великого Кучурова, Тисівців, Снячева, як видається, самовільно завищують тарифи на пасажирські перевезення, нічого при цьому не пояснюючи пасажирам, – крик душі чернівчанина Віктора Йосиповича Костенюка. — В автобусах – жодних оголошень чи розцінок… – Наприклад, за одну зупинку від роздоріжжя до Кучурівської школи доводиться платити 3 гривні, а далі за кожну наступну зупинку до цієї вартості додають по 50 копійок. При цьому пільговиків не возять, а з дітей також беруть по 3 гривні. Маючи трьох онуків-школяриків, яких постійно супроводжую на навчання, мені доводиться щодня викладати по 18 гривень. І це всього за одну зупинку (туди й назад). До всього, мені, як і іншим пасажирам, жоден з цих водіїв ніколи ще не дав квитка. Допоможіть розібратися, чи правомірні тарифи діють у приміських маршрутках та чому відсутня інформація про вартість проїзду в салонах та чи передбачені пільги на проїзд у такому виді транспорту для школярів (хоча б на період навчального року)?»

Писк влади

У департаменті інфраструктури Чернівецької ОДА радять Віктору Йосиповичу Костенюку звернутися безпосередньо до фахівців (вул. Грушевського, 1, каб. 440, (тел. 55 26 08), аби з’ясувати, про транспортний засіб якого саме маршруту, сполучення (чи, може, навіть нелегального перевізника) йдеться. За наявності такої інформації буде з’ясовано питання розкладу руху цього автобуса та правомірності тарифу на проїзд. Вказаний номер телефону є «гарячою лінією» департаменту інфраструктури, на яку можна звернутися, аби проконсультуватися та вирішити «транспортні» питання.
Стосовно ж відсутності у салонах маршруток інформативного матеріалу, то, за словами працівників цього департаменту, така ситуація є грубим порушенням з боку перевізника (водія) норм закону, зокрема, постанови Кабінету міністрів України №176 «Про надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».


Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata