Чернівецький госпіталь інвалідів війни стане центром реабілітації учасників АТО

В області завершується розробка регіональної програми медико-соціальної реабілітації учасників антитерористичної операції, що набере чинності після затвердження сесією обласної ради.
«Основним центром реабілітації учасників АТО стане обласний госпіталь інвалідів війни, – інформує заступник директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Юрій Лесюк. – Тут же формуватиметься реєстр учасників АТО та працюватиме «єдине вікно», куди вони зможуть звертатися. Залежно від результатів обстеження, лікування та додаткових обстежень у госпіталі інвалідів, демобілізовані бійці скеровуватимуться до інших лікувальних закладів профільної спеціалізації».
За словами посадовця, для надання психологічної допомоги воїнам у госпіталі планують створити спеціальне психосоматичне відділення. Реабілітація військовослужбовців відбуватиметься й на базі санаторію «Брусниця».
Окрім цього, цьогоріч лікувально-профілактичні заклади краю отримають кошти на придбання майже 600 путівок на санаторно-курортне лікування учасників АТО у інших оздоровчих закладах. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

peredplata