Чернівецькі податківці розглянули 3772 письмових звернення

Як повідомила завідувач сектору розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації Чернівецької ОДПІ Ольга Бурла, упродовж дев’яти місяців цього року до Чернівецької ОДПІ надійшло 3772 письмових звернення громадян, в т. ч. заяв – 3691 та заяв, за якими передбачено надання інформації згідно з законодавчими та нормативними актами – 72, крім того 9 електронних звернень . Це на 1251, або на третину більше, ніж торік – інформує Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Цьогоріч чернівецькі податківці розглянули 7 запитів на публічну інформацію. «Громадяни запитували копії податкових документів, цікавились сплатою податків окремими суб’єктами господарювання та заборгованістю»,- розповіла посадовець. Із них повністю задоволено – 4, частково – 1, 1- перенаправлено за належністю іншим органам, 1- відповідно до чинного законодавства відмовлено у наданні інформації.

Порівняно із минулим роком кількість запитів на публічну інформацію зменшилась. Так, упродовж дев’яти місяців 2016-го Чернівецькою ОДПІ було розглянуто 19 публічних запитів

«Для податківців залишається пріоритетним завданням, щоб громадськість та представники бізнесу отримували якісне обслуговування, фахові консультації, безперешкодний доступ до інформації, відчули відкритість, прозорість у діяльності податкових органів та прагненні зміцнювати партнерські стосунки», – підсумувала посадовець.

peredplata