У Чернівцях виявили 39 трудових нелегалів

В умовах дефіциту вільних вакансій працівники досить часто погоджуються на будь-які запропоновані роботодавцем умови. «Наявність тіньового ринку праці вкрай негативно впливає на соціально-економічну захищеність громадян та податкову культуру загалом. Зрештою, легальний бізнес також страждає від тінізації заробітної плати. Тому, фіскальна служба вживає заходів щодо комплексної протидії таким антисуспільним фактам», – зазначив начальник відділу контрольно – перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернівцях Андрій Світовий.

За інформацією сектору комунікацій ДПІ у м. Чернівцях цього року чернівецькими податківцями спільно з іншими контролюючими органами вживалося ряд заходів по виявленню доходів, які отримуються у “конвертах. У результаті – з 39 громадянами роботодавці оформили трудові договори»,- повідомив посадовець.

Найбільше зловживають використанням нелегальної праці представники сфери громадського харчування, адже більше 80 відсотків виявлених порушень саме у цій галузі.

За словами Андрія Івановича, – крім фіскального контролю, податківці роблять акцент на переконання керівників підприємств чи підприємців виконувати вимоги щодо працевлаштування найманих працівників з обов’язковою сплатою усіх визначених платежів до бюджету.

Цьогоріч з 69 працедавцями проведено співбесіди щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства. Як правило, переважна частина роботодавців дослухається до аргументів.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

peredplata