З початку 2015 року місцеві громади Чернівецької області отримали 339 мільйонів гривень

За чотири місяці 2015 року до місцевих скарбниць Буковини надійшло 339,0 млн. гривень податків та зборів. Це на 95,2 млн. грн. більше порівняно з минулорічним періодом та на 76,9 млн. грн. більше затвердженого завдання місцевими Радами.

Головними джерелами наповнення місцевих бюджетів залишаються податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок. Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 175,4 млн. грн., що на 29,0 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Від землевласників та землекористувачів надійшло 50,5 млн. грн. плати за землю, це на 11,1 млн. грн. більше ніж у січні – квітні 2014 року. «Спрощенці» сплатили єдиного податку – 47,6 млн. грн., що на 9,0 млн. грн. більше минулорічних надходжень. Платники акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів поповнили бюджет області на 42,3 млн. грн.

«У нинішніх умовах повнота та своєчасність надходжень до місцевих бюджетів має велике значення, адже казна Чернівецького регіону – це безпосереднє джерело видатків на потреби громади області. Тому від рівня бюджетної дисципліни суб’єктів господарювання Буковини залежить й фінансова стабільність регіону», – відзначає заступник начальника ГУ ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос.

peredplata