Двоє буковинців взяли участь у першому етапі \”Забігу Миру\”

49 днів, понад 7 тисяч км, 14 європейських країн. Команда “Забігу Миру” повернулася в Україну 8 травня. Бігуни поділилися своїми враженнями про перший етап забігу і розказали як їх зустрічали європейці.

Двоє буковинців взяли участь у першому етапі "Забігу Миру"

“Ще місяць тому наші шанси на успіх здавалася мені мізерними. Сьогодні, коли позаду тисячі кілометрів (особисто я пробіг за цей час 870 км), розумію, що все можливо, коли є висока мета і команда однодумців – сміливих та трохи шалених. Ми здійснили щось по-справжньому неймовірне. Те, що ніхто ще не робив. Ми показали на що здатні українці та кому могли розказали про Україну. Чи дасть це результат? Сподіваюсь, що так. Хоча розумію, що тут ще багато роботи. Прості європейці живуть у своєму комфортному світі, де держава для людини, де безпечно, зручно, де повага до особистості проявляється у найменших деталях.” – проаналізував досягнення акції Сергій Попов, учасник забігу – “Ми поїхали розповідати європейцям про Україну. Але зараз мені здається варто українцям більше дізнатися про Європу. І зрештою почати її будувати у себе. Це не питання грошей. Це питання поваги – людини до самої себе та держави до людини”.

“Це надзвичайний досвід. Ми звикли пізнавати країну, подорожуючи літаками, автобусами і автомобілями, але це не дає того уявлення про світ, яке в результаті отримали ми, біжучи. Європейці в маленьких містах і селах дуже щирі. Ми багато спілкувалися з простими людьми і хоча вони не завжди знають де знаходиться Україна і що собою являє, вони дуже співчувають нам” – акцентував Роман Жорін, один з організаторів забігу, – “ми дуже сподіваємося що бодай на декілька сотень більше людей в Європі познайомилися з Україною, яку ми їм презентували. З нацією, що прагне миру”
“Забіг миру… я стала іншою… кращою чи гіршою покаже час. Люди, країни, міста, квіти, гори, океан — все просто в природі. Все просто в житті. Я повертаюся іншою… В мою сім\’ю, в мій любий Київ, в мою країну. Я бачу її прекрасною, найріднішою й надзвичайно сильною. Так багато я ще не молила за мир і прощення… Таку кількість соборів, церков, костьолів, мечетей я не відвідувала за все життя. Я прошу миру… За весь цей час я нарешті зрозуміла якою я хочу бути!”, – повідомила Наталія Мартіашвілі, учасниця забігу.

“Я збентежена, вони (мешканці іншого світу, такого близького і водночас далекого) дійсно не знають про мою країну… Я збентежена, але не здивована. А чому вони мають знати хто ми? Що виробляємо? Що експортуємо й імпортуємо? Які відкриття, новітні технології? Яке “економічне диво” характеризує синьо-жовтий прапор?” – поділилася емоціями Ксенія Джуган, учасниця забігу, – “Тоді питання, а що власне Я зробила для країни? А ти ? А ми?… Так і живемо…”

Другий етап забігу планується на літо по північним країнам Європи, а третій — восени по східним і південним європейським країнам із завершальною молитвою у Ватикані.

Забіг Миру – це глобальна ініціатива, спрямована на демонстрацію єдності народів Європи у прагненні до мирного життя. Головним засобом є біг, як символ миру, що об’єднує мільйони людей, незалежно від політичних, культурних, етнічних, гендерних ознак.

21 березня 2015, у річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, команда з 12 сміливців вирушила у бігову подорож Європою. Один за одним члени команди долають неймовірні відстані, незважаючи на час доби, погодні умови та інші перешкоди. За три етапи пробігу команда розраховує подолати близько 18 тисяч кілометрів, відвідавши 42 столиці Європи. Перший етап охопив центральні і західні країни Європи (Польща, Чехія, Словаччина, Австрія, Німеччина, Ліхтенштейн, Швейцарія, Франція, Іспанія, Андорра, Португалія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург) і фінішує у травні у Львові.

Команда Забігу Миру: громадський діяч Віктор Мазярчук, маркетолог Роман Жорін, підприємець Ігор Новіков, фінансисти Ксенія Джуган та Наталія Мартіашвілі, інженер Геннадій Кузнєцов, ювелір Іван Артеменко, марафонці Станіслав Лазюта та Іван Гурін, спортивний менеджер Дмитро Бабенко, менеджер зовнішньоекономічної діяльності Олексій Кононенко, журналіст Сергій Попов.

Слідкуйте за марафоном на Фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/runpeaceukraine?fref=ts

peredplata