НАБУ відкрило кримінальне провадження проти посадовців Чернівецької міськради

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження проти службових осіб Чернівецької міської ради за фактом надання матеріальної шкоди у розмірі 47,7 млн гривень ТОВ “Гіпербуд” внаслідок припинення договору оренди землі №7800 від 04.05.2012 із ТОВ “Гіпербуд” на земельну ділянку та укладення договору № 10020 від 01.04.2016 про надання зазначеної земельної ділянки під забудову для ОК “ЖБК Проспект”.

За фактом завданння шкоди ТОВ “Гіпербуд” у особливо великих розмірах, а саме 47,7 млн. грн., яке є замовником та забудовником ТЦ Проспект у Чернівцях, по вул. Проспект Незалежності 131., НАБУ відкрило кримінальне провадження проти посадових осіб Чернівецької міської ради та посадових осіб Державної архітектурно-будівельної інспекції при міській раді. Органами НАБУ розпочате слідство. Про це інформує ТОВ “Гіпербуд”.

Нагадаємо, ще у 2007 році у Чернівцях, згідно конкурсу, який проводила міська адміністрація, на забудову земельної ділянки по вул. проспект Незалежності 131, переможцем було визнано ТОВ “Гіпербуд”, який у подальшому на цій ділянці збудував 1-шу чергу будівництва – ТЦ Проспект. Після того, як його було збудовано, відбулося силове захоплення торгового центру та почалися судові тяганини.

ТОВ “Гіпербуд” подав позов до суду та отримав рішення суду про звільнення ТЦ “Проспект” як незаконно зайнятого від новоствореного “ЖБК Проспект” та охоронної фірми “Тигр”. Рішення суду є й досі чинним.

Впродовж декількох років поспіль, Чернівецька міська рада через рішення сесій намагається забрати земельну ділянку у ТОВ “Гіпербуд”, який виконав умови конкурсу та сплатив власні кошти до міського бюджету і передати землю безкоштовно “новим господарям” “ЖБК Проспект”, але аж три їх спроби поспіль судом були визнані не законними та були скасовані. Далі, місцеве ДАБІ при міській раді в односторонньому порядку змінює замовника, замість ТОВ “Гіпербуд” на “ЖБК Проспект”, який по факту не будував ТЦ та у конкурсі участі не брав. Як результат, – ДАБІ видало документи про здачу ТЦ “новому замовнику”. 

Наразі між ТОВ “Гіпербуд”, з одного боку, та Чернівецькою міською радою, ДАБІ міської ради і “ЖБК Проспект”, з іншого, тривають судові тяганини.

Сподіваємося, що НАБУ поставить крапку в цій історії та винні отримають заслужене покарання.”

peredplata