Рятувальники провели лекцію з правил безпеки для студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

З метою навчання громадян правил безпеки та підготовки їх до дій у разі виникнення надзвичайної події чи надзвичайної ситуації, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області організовують проведення різноманітних зустрічей, під час яких проводять роз’яснювальну роботу з краянами. Так, 14 травня рятувальники провели лекцію з правил безпеки для студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Захід пройшов на Кафедрі безпеки життєдіяльності даного навчального закладу. Темою зустрічі було «Готовність населення до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації. Запобігання виникнення пожеж в екосистемах та загибелі людей на воді».
На початку лекції рятувальники ознайомили всіх студентів з особливостями надзвичайних ситуацій та їхніми відмінностями. Також студентам розповіли як діяти у разі їхнього виникнення та яких правил безпеки потрібно при цьому дотримуватися. Разом з цим, працівники Управління ДСНС розповіли про захисні споруди та об’єкти укриття Чернівецької області і для яких випадків вони призначені.
Окрім цього, присутнім розповіли і про ситуацію з пожежами в Чернівецькій області. «Основна причина їх виникнення – людська безпечність, думка про те, що лихо може статися з кимось іншими, але не зі мною. Проте біда не вибирає, а може торкнутися кожного, хто легковажно ставиться до власної безпеки» – звернулися рятувальники до студентів. Тому працівники Управління детально розповіли про правила безпеки, дотримання яких дозволить не допустити виникнення пожежі. Окрему увагу рятувальники звернули і на запобігання виникнення пожежам в лісі, оскільки в спекотний період року достатньо необережно кинутого сірника чи недопалку, щоб виникла масштабна пожежа. «Якщо ви помітили пожежу, слід відразу телефонувати за номером 101» – повідомили рятувальники.
Не забули рятувальники нагадати і про важливість дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку на воді, оскільки незабаром в області розпочнеться купальний сезон. Працівники Управління ДСНС розповіли, що купатися необхідно у спеціально відведених для цього місцях, на яких чергують рятувальники зі спеціальним обладнанням і які готові вчасно та кваліфіковано надати допомогу.
«Рятувальники організували проведення не лише пізнавальної, а й цікавої лекції. Навчання студентів супроводжувалося демонстрацією спеціальних навчальних відеороликів, які допомагали студентам краще засвоїти даний матеріал» – підбила підсумки проведеної лекції завідувач Кафедри безпеки життєдіяльності ЧНУ ім. Юрія Федьковича Ірина Куковська.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata