«Депутатський контроль» звернувся до Президента з ініціативою встановити національне свято – День вишиванки

Члени Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» звернулися до Президента України Петра Порошенка з ініціативою встановити 21 травня національне свято – День вишиванки. Про це заявив народний депутат України, співголова МДО «Депутатський контроль» Геннадій Кривошея (фракція «Народний фронт»).
За словами парламентаря, на сьогодні День вишиванки – це всеукраїнська акція, яка була започаткована студенткою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. «Але вже у 2015 році народ перетворив її на загальнонаціональне свято, щоб показати, що всі українці – єдині. Вишиванка стала символ об’єднання для жителів усіх регіонів України. У такий спосіб громадяни намагаються зберегти споконвічні народні традиції. Люди цілими колективами одягаються в етнічний вишитий одяг! Це доказ того, що ми – сильна, ніким незборима нація, і 21 травня – це наше спільне свято!», – зазначив він.
Нагадаємо, дата проведення заходів святкувань з нагоди Дня вишиванки щороку відбувається у третій четвер травня. Автором цієї ідеї є студентство Чернівців. Тепер до святкувань долучилися всі українські міста й діаспора.

peredplata