На Буковині будуть шукати нелегальних автоперевізників

На Буковині будуть шукати нелегальних автоперевізників
Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, вчора, 20 травня, заступник голови ОДА Володимир Куліш провів нараду з керівниками правоохоронних та контролюючих органів, на якому обговорювалися питання припинення діяльності нелегальних перевізників на території області.

Було відзначено, що, враховуючи існуючі законодавчі обмеження на здійснення перевірок діяльності суб\’єктів підприємницької діяльності, на ринку автоперевезень області відмічено збільшення кількості перевізників, які працюють без дозвільних документів і, до того ж, не зареєстровані, як суб\’єкти підприємницької діяльності.

«Нелегальні перевізники, почасти, нехтуючи правилами дорожнього руху та правилами надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, здійснюючи перевезення транспортними засобами, переобладнаними із вантажних на пасажирські, створюють пряму загрозу життю та здоров’ю громадян, що є неприпустимим, – наголосив Володимир Куліш. – Тому закликаю відповідні органи виконавчої влади регіону вжити вичерпних заходів задля надання громадянам безпечних та якісних автотранспортних послуг».

Контролюючим та правоохоронним органам доручено у складі спільних груп активізувати роботу по виведенню з ринку автоперевізників нелегальних перевізників.

Нагадуємо про те, що 19 травня у Вінницькій області сталося ДТП за участю автобуса, який їхав за маршрутом «Чернівці – Севастополь». В результаті ДТП три людини загинуло, 8 госпіталізовано. За попередніми даними причиною ДТП було несправність автобуса.

З метою налагодження двохстороннього зв’язку та залучення громадськості до активної співпраці у вищевказаному напрямку на базі управління інфраструктури обласної державної адміністрації за номером 55-26-08 працює гаряча телефонна лінія, на яку громадяни можуть щоденно з 09.00 до 18.00 надавати відомості про факти порушень транспортного законодавства.

Джерело: 03720372

peredplata