Бюджет поверне чернівчанам майже мільйон гривень

Держава надала можливість повернути податок за підсумками звітного року – це право на податкову знижку, яке регулюється п.166.3 ст. 166 Податкового кодексу України.
Як повідомила начальник відділу доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар: «546- ти чернівчанам, які подали декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку вже повернули 681,2,0 тис. грн. Усього ж на повернення коштів претендують 766, які задекларували до повернення 953,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб».
Найбільше серед претендентів на податкову знижку бажають відшкодовувати частину понесених витрат на навчання.
«На таку компенсацію можуть претендувати як батьки чи опікуни студента, так і сам студент у випадку, якщо він протягом минулого року одночасно навчався і працював, та отримував заробітну плату. Право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року зазначені особи мають за умови документального підтвердження понесених витрат на навчання», – зазначила посадовець.
Для цього потрібно зібрати документи: довідку про доходи з місця роботи, договір з навчальним закладом, квитанції про сплату за навчання, паспорт, ідентифікаційний номер.
Зазначений пакет документів разом із декларацією необхідно подати до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Чернівцях, що знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.
Варто нагадати, що платник податків, який навчається в декількох навчальних закладах України, має право скористатися податковою знижкою за навчання. Водочас, Податковим кодексом України не передбачено права на податкову знижку в частині витрат у вигляді суми коштів, сплачених на користь закордонних закладів освіти.
І головне! Не проґавте таку можливість, адже компенсація податкової знижки – 2014 не переноситься на наступний 2016 рік. Це можна зробити лише у поточному – 2015 році.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata