До знайомства з касовим апаратом – 5 кроків

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що з 1 липня 2015 року платники єдиного податку ІІ та ІІІ груп повинні застосовувати в своїй господарський діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО.
Першим кроком суб’єктів господарювання, які мають наміри використовувати реєстратори розрахункових операцій, є вивчення документації щодо застосування певних видів реєстраторів, моделей та їх класифікацій у конкретних сферах діяльності, а потім вже їх придбання.
Другим кроком є обрання центру сервісного обслуговування та укладання з ним договору.
Третім кроком є звернення до податкової за місцезнаходженням (місцем проживання) суб’єкта господарювання та подання:
– заяви про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО;
– копії документа, що підтверджує факт придбання або безоплатного отримання РРО;
– копії документа на право власності або права перебування (оренди) в приміщенні, де будуть використовувати касовий апарат;
– копії договору із ЦСО (центром сервісного обслуговування);
– отримання довідки про резервування фіскального номера РРО за формою № 2-РРО.
Четвертим кроком протягом 5 робочих днів із моменту видачі довідки про резервування фіскального номера РРО є звернення до ЦСО, аби касовий апарат опломбували та ввели в експлуатацію.
П’ятим кроком є подання копії згаданої довідки та акту до закінчення вищезазначеного п’ятиденного строку до податкової для завершення реєстрації РРО й отримання посвідчення.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях бажає представникам бізнесу, аби їх знайомство з касовою технікою було вдалим та переросло у міцну дружбу.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata