У Чернівцях вже 9 громадян задекларували мільйонні доходи

Як розповів заступник начальника управління, начальник відділу адміністрування податків і зборів Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Андрій Світовий, про минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн. встигли повідомити 9 чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 12,7 млн. гривень. Найбільшу суму доходу – 2,13 млн. грн. задекларував 35 – річний чернівчанин. Це доходи від продажу та оренди майна.
Серед декларантів із мільйонними доходами 6 чоловіків і 3 представниці прекрасної статі. Офіційні мільйонери отримали у минулому році спадщину, доходи від продажу та оренди майна.
До завершення кампанії декларування доходів громадян залишилось два тижні. На 12 квітня громадяни, які перебувають на обліку в Чернівецькій ОДПІ, подали 1089 декларацій про майновий стан і доходи, з них 931 – чернівчанин та 158 мешканців Глибоцького району. Загальна сума задекларованих доходів складає 88,5 млн. грн.
Загалом, найчисельніша категорія декларантів – спадкоємці. Так, з початку року 172 громадянина задекларували 6,6_млн. грн. доходів, отриманих у вигляді спадку та подарованого майна. Вже 140 чернівчан відзвітували про 4,7 млн. грн. від продажу нерухомого та рухомого майна; 77 громадян задекларували 3,9 млн. грн., отриманих від оренди.
Задекларувати доходи можна у зручний для себе спосіб: у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації, надіслати поштою не пізніше, ніж за п’ять днів до завершення кінцевого терміну подання, а також он-лайн. Адже для зручності декларантів фіскальна служба передбачила можливість подання звіту в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.sfs.gov.ua).
Нагадуємо, що громадянам, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, слід відзвітувати до 2 травня 2018 року, включити суму отриманих протягом 2017 року доходів до загального річного оподатковуваного доходу, а також нарахувати і сплатити з цих доходів до 1 серпня 2018 року податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.
Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata