Пільгу по платі за землю мають 11582 містян

Фізична особа, яка належить до категорії осіб, що мають право на пільги щодо сплати земельного податку, отримує таке право лише після оформлення права власності на земельну ділянку в законодавчо встановленому порядку та внесення відповідних даних до державного земельного кадастру.
Станом на 01.05.2015р. на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебувають 16850 платників земельного податку фізичних осіб, з них користуються пільгою щодо сплати земельного податку 11582 фізичних осіб. Також на обліку в ДПІ у м. Чернівці перебувають 2666 платників орендної плати фізичних осіб.
Водночас в ДПІ у м. Чернівцях є 430 платників орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та 810 платників земельного податку юридичних осіб. Також на обліку перебувають 609 платників орендної плати та 65 платників земельного податку підприємців – фізичних осіб.
Для отримання пільги щодо сплати земельного податку фізична особа повинна подати до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки заяву довільної форми про надання пільги й документи, що посвідчують право такої особи на пільгу (паспорт, пенсійне посвідчення, посвідчення «Учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», посвідчення «Потерпілого від Чорнобильської катастрофи», посвідчення «Учасника бойових дій», посвідчення «Інваліда війни», посвідчення «Учасника війни», посвідчення «Члена сім’ї загиблого» тощо).
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що від сплати земельного податку звільняються:
– інваліди першої і другої групи;
– фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
– пенсіонери (за віком);
– ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України \”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту\”;
-фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:
– для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;
– для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;
– для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;
– для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;
– для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.
Від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata