На Буковині заборгованість із зарплати скоротилася майже на 190 тис. грн.

28 травня під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Куліша відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, соціальних виплат та орендної плати за земельні і майнові паї. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Участь у засіданні взяли директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Верига, в.о. директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Юрій Чобан, представники Чернівецької міської ради, прокуратури Чернівецької області та керівники підприємств-боржників області.

Розглянуто питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати та стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються із місцевих бюджетів усіх рівнів.

Так, загальна сума боргу із виплати заробітної плати в краї станом на 01 травня 2015 року становила 2 млн. 232 тис. грн.
За словами Олени Вериги, впродовж травня цього року ліквідовано борги на 1 економічно активному підприємстві (ДП «Вашківський спиртовий завод») у сумі 54 тис. 100 грн.

Також посадовець поінформувала про зменшення заборгованості із заробітної плати на 4 економічно активних підприємствах: КП «Міжнародний аеропорт» Чернівці» (на 48 тис. грн.), ПП «Завод Індустрія» (на 19 тис. 600 грн.), ПРаТ «Авіакомпанія Буковина» (на 59 тис. 600 грн.), ПП «Бурак» (на 8 тис. 500 грн.)
За оперативними даними, станом на 28 травня 2015 року загальна сума боргу з виплати зарплати становить 2 млн. 42 тис. 200 грн. (на 189 тис. 800 грн. або на 8,5% менше, аніж станом на 01 травня 2015 року).

У свою чергу в.о. директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Юрій Чобан повідомив, що станом на 19 травня 2015 року наявна заборгованість із виплати заробітної плати з нарахуваннями у сумі 32 тис. 500 грн. в окремих сільських радах Сокирянського району. «Причиною виникнення заборгованості є недостатність податкових надходжень до відповідних місцевих бюджетів. – додав посадовець. – За рахунок надання субвенції з районного бюджету цю заборгованість буде погашено до 1 червня цього року».

peredplata