Суд зобов\’язав мера Одеси зареєструвати ініціативні групи для референдуму з його відставки

У середу, 30 листопада, Одеський окружний адміністративний суд зобов\’язав міського голову Олексія Костусєва розглянути подані Одеською обласною організацією політичної партії \”Фронт Змiн\” документи для реєстрації членів ініціативних груп для проведення референдуму недовіри меру.

Позовну заяву \”Фронт Змін\” подав 28 листопада, після того, як не отримав з мерії відповіді про реєстрацію ініціативних груп у встановлений законодавством термін. \”Це судове рішення можна назвати справжньою перемогою, оскільки не часто трапляється, щоб суд зобов\’язав мера до якихось дій\”, – прокоментувала ситуацію юрист \”Фронту Змiн\” Оксана Добровольська.

Коментуючи інформацію про можливе складання повноважень міським головою Олексієм Костусєвим, керівник секретаріату Одеського міського осередку «Фронту Змін» Олександр Остапенко зазначив, що партія вже понад півроку послідовно займається організацією референдуму з відставки одеського мера. Міська влада всіляко заважає це зробити – спочатку вона не давала провести збори громадян для створення ініціативних груп, тепер просто відмовляється реєструвати ці ініціативні групи. Але через суд «Фронт Змін» примусив це зробити. «Якщо Костусєв не піде у відставку добровільно, \”Фронт Змiн\” продовжить домагатися заявленої раніше мети і проведе ініційований референдум. Так чи інакше, але Олексій Костусєв змушений буде піти у відставку\”, – підкреслив він.

Нагадаємо, процес підготовки місцевого референдуму щодо відставки мера Одеси Олексія Костусєва \”Фронт Змін\” розпочав 24 березня.

23 вересня Одеський осередок партії організував збори міської громади для формування ініціативних груп зі збору підписів за проведення референдуму. Проте в адміністрації міста з формальних причин відмовилися реєструвати списки членів ініціативних груп. Попри перешкоди з боку міської влади \”Фронт Змін\” провів повторні збори громади й удруге подав відповідні документи до мерії, повідомляє прес-служба \”Фронту Змін\”

Тим часом на Буковині ні В Чернівцях, ні в Новодністровську люди не можуть ні зареєструвати ініціативні групи, ні виграти суди.

peredplata