На Буковині поліція розслідує справу, пов\’язану з виборами – ОПОРА

На Вижничині ініціювали досудове розслідування щодо можливої фальсифікації виборчих документів на виборах до Берегометської селищної ради.

Мова йде про те, що певні кандидати, які перемогли в одномандатному окрузі в Берегометську селищну та в багатомандатному в Вижницьку районну ради одночасно, стали депутатами районної ради, що може бути порушенням виборчого законодавства. Наразі через суд відкрито кримінальне провадження у справі “щодо внесення неправдивих відомостей про результати виборів на виборчому окрузі №18 на виборчій дільниці №730009 до Берегометської селищної рад Вижницького району Чернівецької області”, повідомляють представники громадської мережі ОПОРА.

Голова Вижницької районної виборчої комісії Наталія Берник прокоментувала спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА обрання відповідних осіб депутатами районної ради наступним чином:
– Рішення про обрання Василя Мендришори, Руслана Погребняка та Тетяни Тирон депутатами Вижницької районної ради, відповідна РВК приймала на підставі заяв про відсутність сумісного представницького мандату, поданих відповідними та іншими 31 депутатами районній виборчій комісії. Факти обрання до міських, сільських та селищних рад новообраних депутатів районної ради районною виборчою комісією не перевірялися. Далі, якщо будуть якісь питання, і якщо вони нам збрехали – значить подавати в суд.
Громадянська мережа ОПОРА продовжує слідкувати за розвитком подій.

peredplata