Олександр Фищук: Громади повинні усвідомлювати необхідність реформ

Одним з питань на сьогоднішньому засіданні колегії обласної державної адміністрації обговорено стан реалізації на території області Закону України від 02.02.2015 №157-VIII «Про добровільне об’єднання територіальних громад».
Так, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук акцентував увагу на тому, що основним завданням нині є формування територіальних громад на добровільних засадах. «Кожному району було запропоновано надати свої пропозиції й наразі ми отримали перші з них. Втім, сьогодні дуже важливим є усвідомлення громадами необхідності реформи місцевого самоврядування, зокрема, об’єднання територіальних громад», – зазначив Олександр Фищук.
У свою чергу керівник Регіонального Офісу реформ Ігор Баб’юк поінформував членів колегії про бачення експертів формування спроможних територіальних громад на Буковині. «Спроможна громада – це та, яка має відповідну інфраструктуру і може надавати усі необхідні послуги, – наголосив експерт. – Позиція Офісу реформ сьогодні – 18 адміністративних центрів. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запропонувало 22. Проте незалежно від їх кількості Офіс допомагатиме формувати перспективний план».
«Ми обов’язкового врахуємо думку громад, аби внесений на затвердження сесії обласної ради план був збалансованим», – підсумував Олександр Фищук.

peredplata