Плата за алко-тютюнові ліцензії додала до бюджету більше 4 млн. грн.

Підприємці Чернівців протягом п»яти місяців цього року сплатили до місцевого бюджету за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 4364,4 тис. грн., в т.ч. у травні близько 700 тис. грн. Про це проінформував Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що з 1 липня 2015 року пиво буде віднесено до алкогольних напоїв. Тому суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюватимуть продаж пива, необхідно з цієї дати отримати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

При цьому, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та іншими нормативними актами не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом за наявності у суб\’єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Звертаємо увагу, що плата за ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями фіксована і не залежить від обсягів продажу. Так, плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, – 500 гривень.

peredplata