Сильнодіючі лікарські препарати виявлено співробітниками Чернівецької митниці

Надвечір 17.10.2014 у зону митного контролю МАПП «Порубне – Сірет» митного поста «Вадул – Сірет» Чернівецької митниці Міндоходів у напрямку виїзду з митної території України заїхав транспортний засіб «Мерседес – Бенс».

Згаданий транспортний засіб слідував під керуванням громадянина України, з яким у якості пасажира слідував інший громадянин України.
Для проходження митного контролю громадянами було вибрано смугу «зелений коридор».

У ході пошуково-аналітичної роботи, проведеної спільною групою у складі співробітників Оперативного управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями та митного поста «Вадул – Сірет», співробітниками митниці прийнято рішення направити зазначений транспортний засіб до доглядового боксу.

Під час проведення поглибленого огляду у конструктивній порожнині даху транспортного засобу виявлено медичні препарати: masterolone 100 forte, winstrol forte, boldenone forte, acetate forte, sustanone 250 forte, propionate forte, enanthate forte, ns-anabol, dinabol forte, oxandrolone forte, turinabol forte, oxaver, clenbuterol, danabol у кількості по декілька одиниць кожен із препаратів (від п‘яти до двадцяти п’яти).

Сильнодіючі лікарські препарати виявлено співробітниками Чернівецької митниці

Сильнодіючі лікарські препарати виявлено співробітниками Чернівецької митниці

Згідно з маркуванням, що міститься на упаковці одного з лікарських засобів, до його складу входить «methandienone 10 ml», який, відповідно до Переліку сильнодіючих лікарських засобів за міжнародними непатентованими або загальноприйнятими назвами, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.08.2007 №490, віднесено до сильнодіючих медпрепаратів.

Наразі митницею направлено повідомлення до Управління СБ України в Чернівецькій області з попередньою кваліфікацією ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України. Скоєння тяжкого злочину, передбаченого вказаною вище статтею, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.

peredplata