У Чернівцях працюватиме Українська академія інтегрованого розвитку міста

Засідання Української академії інтегрованого розвитку міста на тему «Інтегровані концепції розвитку міста – передумова для успішного урбаністичного розвитку» відбудеться 20-21 жовтня у Чернівцях.

У засіданні беруть участь представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Федерального міністерство екології, будівництва та безпеки реакторів Німеччини, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Асоціації міст України, представники понад 10 міст України, а також окремих муніципалітетів Румунії та Сербії.

На засіданні Академії йтиметься про те, як інтегрований підхід в урбаністичному розвитку та особливо інтегровані концепції розвитку міста сприятимуть посиленню українських міст, а також про актуальні та майбутні можливості розвитку міст в Україні, їх потреби у фаховій підтримці. Учасники Академії матимуть змогу проаналізувати Інтегровані концепції розвитку міст Львова (Україна), Кралево (Сербія) та Тімішоара (Румунія). Їм буде представлено найкращий міжнародний досвід благоустрою громадського простору та ревіталізації неблагополучних частин міста.

За результатами місцевого прикладу, презентації можливостей та викликів урбаністичного розвитку Чернівців буде сформовано методичні рекомендації для українських міст щодо розробки інтегрованих концепцій розвитку.

Буде також підписано Меморандум порозуміння між Чернівецькою міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва, відповідно до якого німецькі експерти надаватимуть допомогу у розробці Інтегрованої концепції розвитку середмістя Чернівців та впровадженні інноваційних підходів до розвитку історичного середмістя, які вже успішно діють у Львові.

Відкриття Другої української академії розвитку міст відбудеться 20 жовтня о 13.00 у Мармуровій залі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Вступна сесія в місцевий приклад та коротка презентація можливостей та викликів урбаністичного розвитку Чернівців розпочнеться о 16.15. Центральний корпус університету. До участі у роботі Академії розвитку міст запрошуються представники ЗМІ.

Довідково:
Академія інтегрованого міського розвитку – це формат спілкування та практичної співпраці для представників міських адміністрацій українських міст, що був започаткований у 2013 році у Львові. Ціллю таких академій є тематизація тих питань, які актуальні для всіх українських міст – не залежно від того, чи місто велике, чи мале, чи індустріальне, чи історичне. Перед більшістю муніципалітетів виникають однакові проблеми та завдання. До питань, що тематизуються під час академій, завжди використовують практичний підхід – вони опрацьовуються в рамках воркшопів на місцях, де вони найбільш відчутні.

peredplata