На екобезпеку чернівчани витратили 725 тис. грн.

Протягом п»яти місяців цього року чернівецькі платники сплатили до зведеного бюджету 725,2 тис. грн. екологічного податку, в тому числі у травні на охорону довкілля підприємці перерахували 194,3 тис. грн.
Найбільше податку чернівчани сплатили за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях та за викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря.
Завдяки надходженням екологічного податку, будуть виконані державні програми зі збереження і розвитку екологічного фонду міста, захисту навколишнього середовища та раціональному використанню природних ресурсів. Адже суми сплаченого екологічного податку платниками Чернівців частково компенсують негативний вплив небезпечних та шкідливих факторів на природу нашого краю та економічно стимулюють суб’єктів господарювання дбайливо ставитися до навколишнього середовища.
Звертаємо увагу, що суб’єкти господарювання, які мають автономні системи опалення, також є платниками екологічного податку в частині викидів від стаціонарних джерел забруднення.
За ІІ квартал 2015 року платникам екологічного податку необхідно прозвітувати не пізніше 10 серпня, а сплатити податок – не пізніше 19 серпня цього року.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata