Для боротьби з лісовими пожежами буковинські лісгоспи мають 7 власних пожежних машин

Пожежонебезпечний період триває у лісах Чернівецької області. У зв’язку із цим державна лісова охорона підприємств Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства перебуває у повній протипожежній готовності. Аби мінімізувати можливі негативні наслідки, запобігати пожежам та оперативно реагувати у випадку її виникнення лісгоспи облуправління забезпечили виконання комплексу протипожежних заходів. Про це інформує прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Регулярно у лісах області рейдові бригади здійснюють протипожежне патрулювання. Так, від початку пожежонебезпечного періоду в держлісфонді уже здійснено 85 рейдів. Також відновлено роботи з влаштування та догляду за мінералізованими смугами, які у випадку надзвичайних ситуацій перешкоджатимуть поширенню вогню. З метою інформування населення у лісах області встановлено 115 одиниць наглядної агітації на протипожежну тематику.

– Для боротьби з лісовими пожежами по облуправлінню є 7 пожежних автомобілів. Для швидкого водопостачання на території держлісфонду маємо 144 протипожежні водойми. – розповідає перший заступник начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Череватий. – Також для оперативної локалізації та ліквідації лісових пожеж лісогосподарські підприємства забезпечені засобами пожежогасіння та протипожежним обладнанням.

peredplata