Чернівці зміцнили оборону України на 37 мільйонів гривень

Чернівці зміцнили оборону України на 37 мільйонів гривеньЗ початку введення військового збору мешканці столиці Буковини поповнили ним держскарбницю на 37,0 млн. грн. Цьогоріч зі своїх доходів чернівчани спрямували на потреби Збройних сил України 20,0 мільйонів гривень військового збору. Про це поінформував Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Нагадаємо, що у 2015 році об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, які визначаються по аналогії з об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

У нашому місті спостерігається стабільна динаміка надходжень податку на підтримку армії від представників усіх сфер економіки. Враховуючи ситуацію в країні та актуальність призначення цього платежу, чернівчани із громадянським сумлінням ставляться до нарахування і сплати стратегічно важливого збору.

Наразі платниками військового податку, ставка якого становить 1,5%, є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи із джерела їх походження в Україні та податкові агенти.

Це передбачено Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи»

peredplata