В Чернівецькій області сформовано 14 територіальних виборчих комісій

В Чернівецькій області сформовано 14 територіальних виборчих комісійПостановою Центральної виборчої комісії від 6 вересня В Чернівецькій області сформовано 14 територіальних виборчих комісій – обласну, дві міські та одинадцять районних. Члени виборчих комісій в більшості від парламентських партій. Одинадцять (найбільше) представників в керівному складі територіальних виборчої комісій Чернівецької області мають партія «Солідарність», дев’ять – Народний фронт, шість – «Батьківщина». Варто також зауважити, що 30 з 42 голів, заступників та секретарів комісій – жінки.

Чернівецька обласна виборча комісія складається з 18 членів. Головою комісії є Микола Каспрук від «Народного фронту, заступником голови комісії є Василь Чорней від «Батьківщини» та секретарем – Яків Солонський від «Солідарності».

Серед членів комісії окрім керівництва троє від Опозиційного блоку, по два представники «Солідарності», Радикальної партії Ляшка та «Батьківщини, решта політичних сил – по одному. З непарламентських партій представлені тільки чотири партії.

В Чернівецькій міській виборчій комісії керівний склад представлений головою Тарасом Покорним (Солідарність), заступником Іваном Левченком (Народний фронт) та секретарем Юрієм Івашиним (Народний контроль). Найбільше в комісії членів від Опозиційного блоку – троє. З непарламентських партій представлені тільки три політичні сили.

Вижницька районна виборча комісія сформована у складі 16 членів, головою є Наталія Берник (УКРОП), заступником – Ольга Чорней (Народний фронт) та секретарем – Уляна Романюк (Солідарність).

Також 16 членів у Герцаївській районній виборчій комісії. Її керівником визначено Людмилу Сердяк (Опозиційний блок), заступником – Ліліану Георгіцу (Народний фронт), секретарем – Дарину Жук (Солідарність).

Глибоцьку районну виборчу комісію представлено 17 членами, головою є Юлія Агатій (Батьківщина), заступником – Надія Романюк (Радикальна партія Ляшка), секретарем – Інна Білоус (Солірадність).

В Заставнівській районній виборчій комісії 18 членів. Головою призначено Орисю Баб’юк (Солідарність), заступником – Ларису Галілей (Радикальна партія Ляшка), секретарем – Марію Павельчук (Народний фронт).

Кельменецька районна виборча комісія сформована у складі 15 осіб. Головою є Марія Таран (Батьківщина), заступником – Наталія Лакустка (Радикальні партія Ляшка), а секретарем – Надія Мороз (партія «Відродження»).

Так само 15 членів у районній виборчій комісії Кіцманщини. Тетяна Біляєва від «Солідарності» є головою комісії, Марія Олійник від «Батьківщини» – заступником і Орест Бортник від Опозиційного блоку є секретарем.

Новоселицька районна виборча комісія складається з 18 членів, серед яких головою Василь Чиботару від «Солідарності», заступником голови призначено Любов Бергец від «Народного контролю» та секретарем – Лариса Танас від «Свободи».

Виборча комісія Путильського району складається з 14 членів. Головою визначено Ольгу Верешко від «Солідарності», заступником – Світлану Дробніцка від «Батьківщини» і секретарем – Василя Сокола від Народного фронту.

Сокирянська районна виборча комісія сформована у складі 14 осіб. Головою є Валентина Трофанчук від Аграрної партії України, заступником – Юрій Заришняк від Народного фронту та секретарем – Олександр Литвинюк від «Свободи».

В Сторожинецькій районній виборчій комісії 15 членів, головою є Тетяна Ярова від Солідарності, заступником – Наталя Котова від «Відродження» та секретарем є Ніна Качановська від Аграрної партії України.

Хотинська районна виборча комісія представлена 15 членами, головою є Наталія Марцинкевич від Народного фронту, заступником – Людмила Стругак від Солідарності та секретарем – Людмила Ноцька від Опозиційного блоку.

Новодністровська міська виборча комісія представлена 15 членами. Сніжана Ватрич від «Батьківщини» є головою, Тетяна Орловські від Народного фронту – заступник та Лариса Волоховська від Опозиційного блоку – секретар.

Аналіз кількісного і якісного складу територіальних виборчих комісій ОПОРА надасть згодом.

В Чернівецькій області сформовано 14 територіальних виборчих комісійНагадаємо, що відповідно до календарного плану, до 9 вересня включно триватиме подання до територіальних виборчих комісій кандидатур до складу відповідних міських (крім міст обласного значення), районних у містах, сільських та селищних виборчих комісій.

Чернівецьке представництво Громадянської мережі «ОПОРА» розпочало кампанію громадського спостереження за місцевими виборами в Чернівецькій області. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

Детальніше:
Координатор виборчих програм Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА
Тарас Прокоп, тел. +380954900504, prokoptar@gmail.com
Надія Вірна, тел. +380502104847, virna@opora.org.ua

Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

peredplata