На Буковині пройшли змагання з пожежно-прикладного спорту

4-5 червня на території спортивного комплексу Управління ДСНС України у Чернівецькій області, розташованого на території Державної пожежно-рятувальної частини № 3 міста Чернівці, відбулися обласні змагання з пожежно-прикладного спорту. Особливість цього виду спорту полягає в тому, що він відтворює реальні дії рятувальників під час виконання завдань за призначення. Про це повідомили у прес-службі УДСНС України у Чернівецькій області.

Участь у змаганні взяли представники всіх районів Чернівецької області та обласного центру. Всього змагалися 15 команд. Так, в перший день учасники намагалися подолати три етапи, маючи на це по дві спроби. В ході першого етапу спортсмени за допомогою штурмової драбини повинні були дістатися четвертого поверху навчальної вежі. Найкраще у цій дисципліні проявив себе рятувальник групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Іван Овачук, який показав результат 15, 75 с.. Другим та третім стали працівники Державної пожежно-рятувальної частини № 3 обласного центру Юрій Джелеп та Дмитро Смук з результатами 15, 95 с. та 16, 05 с. відповідно.

На другому етапі змагань рятувальники змагалися у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами. При цьому рятувальники проявили високі професійні навички, долаючи усі перешкоди. Найкращим тут з результатом 17, 83 с. став працівник Державної пожежно-рятувальної частини № 2 Семен Меглей, другим – Юрій Джелеп (18,31 с.), третім – Дмитро Смук (18, 40 с.)

Третім і завершальним етапом першого дня змагань була пожежна естафета. Тут дуже важливим є вміння діяти спільно, адже найменша помилка когось із учасників призводила до невдалого результату для всієї команди. Для проходження естафети, яка включає в себе біг по буму, високий паркан, який учаснику потрібно було подолати, а також з допомогою вогнегасника ліквідувати пожежу, команда повинна була продемонструвати чудове вміння діяти гуртом. Перемогу в даному виді змагань святкували ДПРЧ № 2 Чернівців, другими стали рятувальники ГП АРЧ АРЗ СП, а третіми – ДПРЧ № 1 обласного центру.

Під час другого дня змагань рятувальники змагалися у двох етапах. Так, в ході першого з них працівники Управління ДСНС визначали кращого у підніманні на навчальну вежу за допомогою трьохколінчастої драбини. Трійку призерів у даному виді змагань склали рятувальники ДПРЧ № 3, ДПРЧ № 2 та ГП АРЧ АРЗ СП Управління. В напруженій боротьбі проходив заключний етап змагань – бойове розгортання. Тут перемогу святкували бійці ДПРЧ № 2, другими були рятувальники ДПРЧ № 1, а третіми стали рятувальники ДПРЧ № 10 смт. Кельменці.

На Буковині пройшли змагання з пожежно-прикладного спорту

За результатами змагань перші три місця зайняли команди з обласного центру. Переможцем стала команда Державної пожежно-рятувальної частини № 2 Чернівців. На другому місці – працівники Державної пожежно-рятувальної частини № 3 обласного центру, а третє місце зайняла команда групи пожежогасіння АРЧ АРЗ СП УДСНС України у Чернівецькій області.

По завершенню змагань керівництво Управління ДСНС вручили переможцям заслужені нагороди. «Результати змагань показують, що рятувальники Управління перебувають у хорошій фізичній формі і завжди готові до дій за призначенням» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь. З найкращих учасників змагань було сформовано збірну команду Чернівецької області, яка готуватиметься представляти край на всеукраїнських змагання з пожежно-прикладного спорту, що пройдуть з 15 по 20 червня у Хмельницькій області.

peredplata