Які послуги надаються через онлайн сервіси Мін’юсту

Витяг, довідку, виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно можна отримувати в режимі онлайн через спеціальний розділ \”Онлайн сервіси\” на сайті Міністерства юстиції.

Якщо раніше, аби отримати необхідну підприємству чи підприємцю довідку або ж виписку, доводилось пройти сім кіл бюрократичного пек¬ла, то заразпотрібний документ фізична особа може отримати буквально за 30 секунд, зробивши всього кілька «кліків» мишкою.

На сайті Мінюсту minjust.gov.ua/ua/services можна отримати розширену інформацію (довідку, витяг, виписку) про підприємство, нерухоме майно фізичних осіб (свідоцтво про право власності, витяг про державну реєстрацію, рішення про зупинення розгляду заяви, рішення про відмову в реєстрації прав) та зареєструвати бізнес. Документи із реєстрів можна просто роздрукувати на принтері, додаткові печатки чи інші види підтвердження їх достовірності не потрібні. Електронні виписки, витяги та довідки мають таку саму юридичну силу як і паперові. Незабаром через систему можна буде також отримати он-лайн-доступ до Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, а також Системи електронної звітності арбітражних керуючих

ПОСЛУГИ, ЯКІ МОЖНА ОТРИМАТИ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН

Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців
– Реєстрація бізнесу.
– Довідка, виписка, витяг про компанію, в тому числі для надання державним органам, банкам, контрагентам, а також для участі у державних закупівлях.
Державний реєстр речових прав на нерухоме майно
– Свідоцтво про право власності на нерухомість.
– Витяг про державну реєстрацію нерухомості.
– Рішення про зупинення розгляду заяви/відмову в реєстрації прав.
Сплатити послугу можна банківською карткою.

Вартість повного витягу з реєстру підприємців становить 45,68 грн безпосередньо за послугу та 3 гривні – комісія Ощадбанку. Загальна вартість – 48,68 грн, тобто 75% від вартості паперового аналогу.
Повний витяг з реєстру нерухомості коштує 21 грн.

Скорочена інформація про компанію, а також послуга з реєстрації бізнесу надаються безкоштовно. Так само безкоштовно громадяни можуть отримати додаткові копії уже сформованих документів.

Для отримання довідки не потрібно жодних електронних цифрових підписів чи інших ідентифікаторів.
Кожному документу присвоюється унікальний ідентифікаційний код. Сформовані виписки, витяг, довідки та їхні унікальні номери протягом року зберігатимуться в архіві.

Роздруковані електронні документи мають таку саму юридичну силу, як і їх паперові аналоги з підписами і печатками.
Інформація з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців доступна всім українцям. Запити формуються за максимально розширеною кількістю критеріїв пошуку: кодом ЄДРПОУ, назвою компанії, засновниками, керівниками, адресою тощо.
Передбачена можливість отримати довідку за всіма реєстраційними діями, які відбувалися в компанії з моменту її створення.
Фізичні та юридичні особи можуть отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за об’єктом. Посадові особи органів державної влади та інші уповноважені особи можуть отримати інформацію як за об’єктом, так і за суб’єктом нерухомого майна.

Для того, щоб скористатися електронними сервісами достатньо зробити 5 простих кроків:
1.Зайти на оновлений сайт Міністерства юстиції та обрати розділ «Онлайн сервіси».
2.Ввести пошукові дані.
3.Зачекати близько 20-30 секунд на формування документу.
4.Сплатити послугу власною банківською карткою.
5.Роздрукувати документ.
Переваги електронних онлайн сервісів:
– Отримання послуги на сайті Мін’юсту займе не більше 5 хвилин.
– Сайт працює в режимі 24 години й 7 днів на тиждень.
– Введення електронних сервісів дасть змогу звільнити реєстраторів та зекономити 67,7 тис. годин робочого часу, які спеціалісти зможуть витратити для надання інших послуг.
– Клієнти не мають контактів з чиновниками, тож повністю ліквідовується корупційна складова. Бізнес зможе зекономити 400 млн. грн., які він віддавав корумпованим чиновникам.
В рамках переведення в електронний формат сервісів, які надаються в системі юстиції, Міністерство юстиції запровадило он-лайн сервіс із надання інформаційних довідок з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІНА

peredplata