Буковинець втопився в Сіреті за 10 м від берега

15 червня в селі Черепківка Глибоцького району в р. Сірет втопився чоловік 1985 року народження. Як з’ясувалося, компанія з трьох осіб приїхала на відпочинок із Сторожинецького району. Один із них вирішив піти покупатися в річці, двоє інших залишилися на березі. Чоловік, відпливши близько 10 метрів від берега, зник під водою. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Його товариш, який перебував на березі, намагався допомогти людині, однак зробити це вже не було змоги, адже глибина в даному місці сягає близько 6 метрів. Для пошуку чоловіка на місце події були направлені працівники групи водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Рятувальники виявили тіло загиблого та підняли його на поверхню. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в смт. Глибока для встановлення причини смерті.

Це вже другий випадок загибелі людини на водоймі у 2015 році. Тепла погода, яка встановилася у Чернівецькій області, сприяє відпочинку громадян поблизу водоймищ, однак нехтування елементарними правилами безпеки може призвести до трагедії.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує людям, що під час відпочинку на воді, слід дотримуватися правил безпеки, адже вода не пробачає помилок. Перш за все пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально обладнаних місцях, поруч з якими постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева. Будьте обережні, дотримуйтеся правил безпеки!

peredplata