Чернівецька облрада прийняла Звернення до Президента України щодо зниження тарифів

Щойно на сесії обласної ради 60-ма голосами «за» було прийнято Звернення до Президента України щодо зниження тарифів на комунальні послуги.

Під час формування порядку денного сесії керівник депутатської фракції «За Батьківщину» обласної ради Іван Мунтян вніс пропозицію включити питання Звернення до Президента України 5-м у порядок денний. Метою цієї пропозиції було недопущення ситуації під час минулого засідання сесії, коли вже після розгляду 7-го питання для розгляду наступних питань не було кворуму. Через це Звернення до Президента тоді було розглянуте і прийняте тільки зборами депутатів облради.

Пропозицію підтримали, Звернення до Президента прийняли. У Зверненні, зокрема, зазначається:

«Просимо Вас, Петре Олексійовичу, як Президента України, для нормалізації тарифної політики і упередження соціальної напруги в суспільстві вжити наступні заходи, а саме:

Скасувати Постанови НКРЕ КП №220 та №583, якими передбачено підвищення тарифів на електроенергію та газ для населення України.

Зобов’язати НКРЕКП разом з Міністерством палива та енергетики розробити процедуру надання газу для населення тільки власного видобутку з відповідними цінами. Сумарні сплати за комунальні послуги не повинні перевищувати 15% сумарного доходу сім’ї.

Припинити діяльність на газовому та енергетичному ринках непрозорих компаній , які запроваджують тіньові методи роботи та створюють різке підвищення цін на газ та електроенергію тощо.

Зобов’язати центральний орган виконавчої влади – Кабінет Міністрів України – розробити та прийняти нормативно-правові акти, які визначатимуть джерела та механізми компенсацій із бюджету виробникам житлово-комунальних послуг; підготувати пропозиції щодо внесення необхідних змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2015 рік» у частині включення компенсацій виробникам житлово-комунальних послуг.

Вирішити питання щодо наповнення бюджету за рахунок повернення у державну власність стратегічних об’єктів народного господарства та перекласти соціальні платежі на олігархів та громадян з високими прибутками».

peredplata