За користування землею буковинці сплатили 15,4 млн. грн.

У Головному управлінні ДФС Буковини повідомляють, впродовж січня-травня 2015 року таку суму за користування землею перерахували до місцевих бюджетів області власники землі та землекористувачі – фізичні особи, збільшивши минулорічні надходження на 3,7 млн. грн.

У відомстві відзначають, не очікуючи кінцевого терміну сплати, буковинці сплатили до бюджетів вже досить вагому суму податку плати за землю. Відтак, в області налічується 170316 – землекористувачів та 13937 – орендарів земельних ділянок, які зобов’язані сплачувати даний податок.

Нагадуємо, що відповідно до Податкового кодексу, фізичні особи, які мають на території України у власності або користуванні земельні ділянки, частки – є платниками земельного податку.

Щороку, до 1 липня територіальні органи ДФС направляють громадянам – платникам земельного податку та орендної плати за землю, податкові повідомлення – рішення для сплати земельного податку та орендної плати за користування землею. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, але не пізніше ніж – 29 серпня 2015 року.

У фіскальній службі області наголошують, плата за землю це не лише обов’язок перед державою, а й одне із джерел дохідної частини місцевої скарбниці. Адже від наповнення місцевого бюджету, саме від повноти та своєчасної сплати податків залежить добробут та стабільність розвитку нашого краю.

peredplata