На Буковині вшанували пам’ять жертв війни в Україні

На Буковині вшанували пам’ять жертв війни в УкраїніСьогодні, 22 червня, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Руслан Сенчук, голова обласної ради Михайло Гайничеру, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, голова Чернівецької обласної ради ветеранів Василь Юрійчук, ветерани війни, учасники АТО, громадськість краю поклали вінки та квіти до пам’ятника Ф.Боброву, що в Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка та взяли участь у траурному мітингу з нагоди Дня скорботи та вшанування жертв війни в Україні.

Розпочався захід зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті тих, хто ціною життя відстояв право українського народу на свободу та незалежність.

Звертаючись до буковинської громади та ветеранів, Олександр Фищук зауважив, що події, які розпочалися 22 червня, стали трагедією для українського народу, принесли незліченні жертви та невимовний біль втрат.

«Війна між тодішнім Радянським Союзом і нацистською Німеччиною забрала мільйони людських жертв. Десять мільйонів українців віддали своє життя за свободу і майбутнє своїх дітей. Зі 100 тисяч буковинців, які брали участь у цій трагічній війні, 26 тисяч – не повернулись. Це – кращі сини Буковини та України. На жаль, історія знову підготувала нам складні випробування, ми знову протидіємо агресії, відстоюючи територіальну цілісність нашої держави», – зазначив посадовець.

«Схиляємо голови перед усіма, хто віддав своє життя за наше майбутнє та майбутнє країни у роки Другої світової війни та тими, хто гине, захищаючи Вітчизну у зоні проведення АТО, нині», – додав Олександр Фищук.

Завершився мітинг спільним виконанням Державного Гімну України.

peredplata