У червні троє буковинців загинуло на воді

За інформацією прес-служби УДСНС України у Чернівецькій області протягом червня в Чернівецькій області зафіксовано 3 випадки загибелі людей внаслідок необережного поводження на воді.

Усі люди купалися в тому місці, які були не призначені для відпочинку громадян і поруч не чергували рятувальники. Тому, з метою запобігання загибелі людей на воді та задля нагадування краянам правил безпечного відпочинку, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели виїзні рейди по найбільш популярних серед людей місцях відпочинку поблизу води.

У червні троє буковинців загинуло на воді

Так, 23 червня, такий інформаційно-роз’яснювальний захід пройшов на Центральному міському пляжі в Чернівцях та на озерах обласного центру. Рятувальники спілкувалися безпосередньо із самими відпочиваючими, в ході чого звертали їхню увагу на важливості обов’язкового дотримання правил безпеки під час відпочинку на воді. Так, фахівці Управління ДСНС нагадали, що свій відпочинок потрібно проводити лише у визначених заздалегідь для цього місцях, де є всі умови для відпочинку і де обладнані рятувальні пости. «Це важливо, оскільки рятувальники на цих постах зуміють надати вам кваліфіковану допомогу в скрутній ситуації. Разом з цим, слід розуміти, що обладнати рятувальні пости вздовж усіх річок та на усіх озерах чи ставках краю неможливо, тому в скрутну хвилини людина залишається сам на сам із водою» – звернулися співробітники Управління ДСНС до відпочивальників. Також рятувальники нагадали дорослим, що якщо поруч є діти, їх в жодному разі не можна залишати без нагляду, оскільки їхня поведінка є непередбачуваною. Наостанок, щоб люди змогли краще запам’ятати правила безпеки, рятувальники вручили їм пам’ятки з даними правилами.

«Основною метою роз’яснювальної роботи, яку рятувальники проводять по всій Чернівецькій області і яка триватиме впродовж всього купального сезону, є донесення до свідомості людей того, що вода не пробачає помилок і в жодному разі не можна легковажити під час відпочинку на воді. Всі люди повинні розуміти, що для біди не потрібно багато часу, тому необхідно дотримуватися правил безпеки» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

peredplata