8 дітей буковинських воїнів поїхали на відпочинок в Угорщину

Минулого тижня 60 українських дітей, батьки котрих воюють в АТО чи загинули за Україну, вирушили на відпочинок до Угорщини. Це перший заїзд. А буде їх 10.

Відпочинок дітей відбувається за підтримки Міністерства людських ресурсів Угорщини. Реалізують проект волонтери та благодійні організації України за підтримки уряду Угорщини, державного самоврядування українців в Угорщині, генерального та почесного консульств Угорщини в Україні.

Консул Угорщини в Ужгороді Ласло Віда підкреслив, що відпочинок дітей, котрі вже пізнали жах війни, став можливим завдяки злагодженим спільним діям українських та угорських громадських організацій. А консульство допомогло з візовою підтримкою.

Генконсул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі зауважив, що завдяки цьому проекту діти зможуть не тільки відпочити та познайомитися з країною, а й змінити середовище, загоїти психологічні травми, яких завдала їм війна.

Окрім дітей з Києва, Львова, Дніпропетровська, Житомира, Івано-Франківська і Хмельницького, восьмеро дітей поїхали на відпочинок з Буковини.

peredplata