Цьогоріч 520 буковинських підприємців встановили касові апарати

Цьогоріч в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях зареєстровано 520 одиниць касової техніки, що вдвічі більше, аніж минулого року.
Загалом на 24.06.2015р. на обліку в міській податковій інспекції перебувають 1843 реєстраторів розрахункових операцій. Протягом червня до системи електронного звітування приєднались 32 підприємці. Про це повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Активний перехід на цивілізовану форму розрахунків зі споживачами зумовлений тим, що платники єдиного податку 3 групи повинні почати використовувати РРО вже з 1 липня 2015 року, а «спрощенці» на 2-й групі – з 1 січня 2016 року.

Платники єдиного податку – фізичні особи першої, другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів у дрібнороздрібній торговельній мережі через засоби пересувної торгівлі, не зобов\’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій. А також, якщо підприємець приймає оплату безготівково (платник одразу вносить кошти на поточний рахунок у банку), то касовий апарат не потрібен.
Всі інші платники єдиного податку при здійсненні готівкових розрахунків зобов’язані застосовувати РРО.

«Єдинники» другої і третьої груп (крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі) які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року почали застосовувати у власній господарській діяльності РРО, з дати такого застосування до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування таких РРО.
Нагадаємо, вже з січня 2015 року суб’єкти господарювання, які надають послуги, втратили право оформлювати готівкові розрахунки прибутковими та видатковими касовими ордерами. Однак саме зараз (с 1 липня 2015 року) їх почнуть штрафувати за відсутність РРО при прийманні готівки за надані послуги.

Це передбачено Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

peredplata