У Чернівцях скоротили 67 працівників органів місцевого самоврядування

Нову структуру та загальну чисельність виконавчих органів Чернівецької міської ради затвердила сесія. У зв’язку з неутворенням районних рад після чергових місцевих виборів кількість працівників виконавчих органів скоротилася на 67 одиниць – з 495 до 428 осіб. Створено також комісії з проведення ліквідації районних у місті рад.

«Реорганізація не вплине на якість надання адміністративних та соціальних послуг чернівчанам, – зазначив міський голова Олексій Каспрук.- Для соціального обслуговування громадян у складі міської ради з 1 жовтня створюється Департамент праці та соціального захисту населення, де працюватимуть 140 осіб. Мешканці Садгори та інших віддалених територій , отримуватимуть якісні послуги за місцем проживання. Зокрема, у Садгорі буде створено повноцінний , сучасний офіс Дозвільного центру, де надаватимуться усі дозвільні документи та різні адміністративні послуги».

Окрім того, за пропозицією депутатів, для оптимізації управління та забезпечення розвитку території Садгори буде створено окремий відділ міської ради. Міський голова, заступники міського голови, керівники департаментів, управлінь та відділ міської ради регулярно проводитимуть виїзні прийоми громадян у різних мікрорайонах міста, на підприємствах, установах та організаціях.

«Враховуючи зміни, які наразі відбуваються в управлінні територіями у зв’язку з децентралізацією влади та посиленням ролі місцевого самоврядування нам потрібно буде ще не раз вносити зміни до структури виконавчих органів міської ради, щоб сформувати таку модель управління містом, яка відповідає вимогам часу, є оптимальною, ефективною та найбільш доступною, зручною для громади»,- заявив міський голова Олексій Каспрук.

Кількість працівників у кожному департаменті, управлінні та відділі міської ради депутати розглядатимуть вже на наступній сесії.

peredplata