Пожежники боролись з лісовими пожежами на Кіцманщині

30 червня у селі Нижні Станівці Кіцманського району були проведені тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісової пожежі. Участь у навчаннях взяли пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області та співробітники лісомисливського господарства краю. Основною метою проведення таких навчань було відпрацювання спільних дій рятувальників та працівників лісового господарства під час ліквідації масштабної лісової пожежі. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Так, згідно задуму навчань, на території державного підприємства Кіцманського лісу агропромислового комплексу виникла пожежа. Місцевий мешканець помітив, що вогнем була охоплена підстилка в лісі. Чоловік відразу зателефонував на спецлінію 101 та повідомив про небезпеку. Рятувальники, в свою чергу, зв’язалися з керівництвом підприємства. Через деякий час умовна пожежа перейшла у верхову. Відразу по сигналу «Тривога» були підняті бійці ДСНС пожежно-рятувальних підрозділів міст Кіцмань та Сторожинець. Також на місце події була направлена місцева пожежна команда селі Нижні Станівці та працівники лісового господарства. Загальна площа умовного загорання склала 500 кв.м.. Першочерговим завданням учасників навчань було недопущення поширення пожежі на значну площу. Для обмеження розповсюдження пожежі за допомогою спецтехніки працівники лісового господарства здійснили валку дерев та створили меліоративну протипожежну смугу. Разом з цим, рятувальники проводили роботи з ліквідації пожежі. Вогнеборці розгорнули рукавну лінію для безперебійної подачі води до пожежних автомобілів з водойми, яка знаходилася на відстані 250 м.. Спільними зусиллями співробітників Управління ДСНС та лісового господарства пожежа була локалізована, а в подальшому ліквідована. Таким чином, вдалося запобігти поширенню вогню на велику площу лісового масиву. Після цього, учасники провели засідання, в ході чого підбили підсумки проведених навчань.

Всього для ліквідації умовної пожежі залучалися 11 одиниць техніки та 50 чоловік особового складу, з яких 7 одиниць техніки та 30 чоловік особового складу від Управління ДСНС України у Чернівецькій області. З поставленими завданнями учасники навчань впоралися у встановлені терміни.
«В спекотну погоду існує великий ризик виникнення лісових пожеж, адже чимало людей тут проводять свій відпочинок і не завжди при цьому дотримуються правил безпеки. Тому пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС та співробітники лісового господарства повинні бути готові до реагування у разі виникнення пожежі» – зазначив т.в.о. начальника Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Микола Яловий.

peredplata