Чернівецькі підприємці -«єдинщики» поповнили бюджет на 36,5 млн. грн.

Чернівецькі платники податків, які обрали спрощену систему оподаткування, протягом 2015 року перерахували до місцевого бюджету 36,5 млн. грн. єдиного податку. Цьогорічні надходження єдиного податку на 4,8 млн. грн. перевищують минулорічні показники. Про це повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

В розрізі структури надходжень єдиного податку внесок підприємців – фізичних осіб до бюджету Чернівців склав 26,9 млн. грн. Юридичні особи, які використовують спрощену систему, перерахували до міської скарбниці 9,6 млн. грн. Порівняно з минулим роком, підприємці – фізичні особи збільшили сплату єдиного податку на 4,5 млн. грн., а юридичні особи – на 0,3 млн. грн.

Нагадуємо, що в рамках здійснення податкової реформи, з 1 січня 2015 року суб’єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на 4 групи (до цього кількість таких груп становила 6).

Також, для фізичних осіб-підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, запроваджується обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій: з 1 липня 2015 року – для платників третьої групи, з 1 січня 2016 року – платників другої групи. Зазначена норма не стосується платників, які здійснюють діяльність на ринках та через засоби пересувної роздрібної мережі.

Водночас, для тих платників третьої та другої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року почнуть застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, законодавством передбачено звільнення від перевірок на дотримання норм порядку застосування РРО до 1 січня 2017 року.

peredplata