Для потреб армії буковинці сплатили 69,6 млн. грн. військового збору

Повідомляють у Головному управлінні ДФС Буковини та підкреслюють, що такі кошти надійшли до державного бюджету від платників податків регіону з початку впровадження військового збору.

«Показники промовисто свідчать про високий рівень громадянської свідомості буковинців, адже сплачуючи військовий збір краяни вкладають свій внесок у спільну справу зміцнення обороноздатності нашої держави», – відзначив начальник ГУ ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак.

У відомстві нагадують, що військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» продовжено справляння військового збору на 2015 рік та до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Ставка цього податку становить 1,5% від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти – для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Слід зазначити, що 11 червня 2015 року набув чинності Закон України № 2436 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору», яким скасовується справляння військового збору у розмірі 1,5% з операцій купівлі-продажу фізичними особами іноземної валюти.

peredplata