Зневага до Закону чернівчанам вартувала 125 мільйонів гривень

Як повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях впродовж першого півріччя цього року фахівцями управління податкового контролю ДПІ у м. Чернівцях проведено 108 перевірок (в т.ч. 22 планових та 86 позапланову), що на 48 перевірок менше, ніж минулоріч. За наслідками проведених перевірок донараховано 125798,0 тис. грн.., що на 15752,0 тис. грн. більше показників 2014 року.

У середньому сума податків, донарахованих кожним аудитором узгоджених податкових зобов\’язань протягом цього року складає 1162,3 тис. грн. що на 668,2 тис. грн. більше в порівнянні із відповідним періодом минулого року.

Нагадаємо, що періодичність проведення документальних перевірок платників податків залежить від ступеня ризику їх діяльності. Зокрема, платники з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіку перевірок не частіше, ніж раз на три календарні роки, з середнім – не частіше, ніж раз на два роки, і з високим – не частіше, ніж один раз на рік. У сукупності з відміною критеріїв ефективності перевірок це повинно стимулювати бізнес дотримуватись податкової дисципліни.

peredplata