На Буковині затримали двох злодіїв-\”гастролерів\”

Під час огляду автомобіля зловмисників, правоохоронці вилучили мобільні телефони, планшети, гроші, ювелірні вироби, відмички, барсетки та інші речові докази, котрі вказують на їхню протиправну діяльність. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

За словами заступника начальника Управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Миколи Лазорка, співробітники міліції затримали 27-річного жителя Івано-Франківської області та 35-річного громадянина іноземної країни саме під час скоєння чергового злочину. Чоловіки з автомобіля мешканки села Недобоївці викрали сумочку, банківські картки та ювелірні вироби, загальною вартістю понад 5 тисяч гривень.

Зловмисники зазвичай стежили за майбутніми жертвами. Коли ж автомобіль залишався без нагляду, вони проникали до салону та викрадали майно. До того ж були випадки, коли власники забували замикати авто, що давало змогу зловмисникам безперешкодно поцупити їхні речі. Також для проникнення в транспортні засоби «гастролери» використовували пристрої для зчитування коду сигналізації.

Так, із автомобіля 32-річної чернівчанки шляхом сканування сигналізації підозрювані викрали понад 3 тисячі доларів США. А з салону транспортного засобу 34-річної мешканки обласного центру, крадії поцупили планшет та особисті документи.

Наразі правоохоронці підозрюють чоловіків у 10 фактах викрадення чужого майна, скоєних як на території міста Чернівці так і області.

Слідчі кваліфікують дії зловмисників за ч.2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України їх затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Слідство триває.

peredplata