Роботодавці Буковини цьогоріч сплатили понад 1 млрд. грн. єдиного соціального внеску

Таку суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплатили представники бізнес-спільноти регіону, які обліковуються в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Загалом, показник надходжень єдиного внеску перевищує минулорічний на 66,6 млн. грн. – інформують у відомстві.

Левова частка – 903,6 млн. грн. надійшла від роботодавців краю, які нарахували та сплатили єдиний внесок на суми заробітної плати, винагороди за договорами цивільно-правового характеру, допомоги по тимчасовій непрацездатності. Понад 52 млн. грн. єдиного внеску сплатили фізичні особи – підприємці регіону. Більше 57 млн. грн. мобілізовано внеску, нарахованого на суму грошового забезпечення військовослужбовців.

У фіскальному відомстві зазначають, що на трені області приділяють значну увагу сплаті єдиного соціального внеску, оскільки це запорука своєчасної виплати усіх соціальних гарантій нашим громадянам.

Також, нагадують, що відповідно до законодавчих змін, платники ЄСВ можуть скористатися понижуючим коефіцієнтом, а це в свою чергу знижує тиск на бізнес і дозволяє легалізовувати значні суми коштів.

За словами керівника фіскального відомства Буковини Михайла Сеничака, платники ЄСВ регіону проявляють притаманний їм економічний патріотизм, добре розуміючи, що за рахунок цього платежу гарантується право наших громадян на соціальний захист.

peredplata