З початку року буковинці сплатили податку на доходи фізичних осіб на 67 млн. грн. більше, ніж торік

Впродовж першого півріччя нинішнього року в області з доходів буковинців утримано та перераховано до бюджету майже 383 млн. грн., що на 67 млн. грн. (17,5 відсотка) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Прикметно, що у структурі бюджетних надходжень регіону саме цей податок займає найбільшу частку та є одним з бюджетоутворюючих. Відповідно, від своєчасності та повноти його сплати залежить наповнення скарбниці області, а отже і фінансування соціальних виплат та зарплат працівників бюджетних установ краю.

Так, за оперативними даними, станом на 1 липня 2015 року, до державного бюджету надійшло майже 105 млн. грн. відповідного податку (на 13,1 відсотка більше очікуваної суми надходжень), до місцевих бюджетів – понад 278 млн. грн. (на 14,1 відсотка більше).

За словами начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайла Сеничака, така позитивна динаміка є свідченням ефективності реформування національної податкової сфери та сумлінності платників податків регіону. «Маємо розуміти: нарощення обсягів надходжень до державного та місцевого бюджетів є головною передумовою сталого розвитку регіонів та зміцнення економічного потенціалу держави», – додав посадовець.

peredplata