Рятувальники та волонтери Буковини навчали громадян безпечному відпочинку на воді

З початку року в Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинуло 5 людей. Дані трагічні випадки траплялися в тих місцях, які не були визначені для купання і де не були обладнанні рятувальні пости. Вибираючи для відпочинку стихійні місця, люди опиняються один на один із можливою небезпекою. У таких випадках, якщо людина потрапить у біду, її життя залежатиме від правильності дій тих, хто опинився поруч. Саме тому, з метою запобігання загибелі людей на водоймах, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять комплекс заходів, спрямованих на роз’яснювальну роботу з людьми. До цієї роботи також долучаються і волонтери та представники інших організацій. Зокрема, 7 липня рятувальники та працівники кафедри безпеки життєдіяльності Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича провели профілактично-показовий захід з відпочиваючими на Центральному міському пляжі у Чернівцях.
На початку даного заняття рятувальники перш за все звернулися до відпочиваючих із закликом купатися лише в призначених для цього місцях та дотримуватися при цьому правил безпеки. Для того, щоб краяни добре пам’ятали як поводитися під час відпочинку, їм були роздані листівки та пам’ятки з правилами безпеки. Після цього, з людьми було проведено навчання з надання домедичної допомоги людині, яка тоне. Для цього, фахівці кафедри безпеки життєдіяльності ЧНУ ім. Юрія Федьковича детально розповіли та продемонстрували на практиці всім бажаючим, яких виявилось чимало, що потрібно робити у випадку, коли потопаючого витягнули з води і йому потрібна допомога. Окрім того, кожний бажаючий міг сам спробувати, наскільки він вміє правильно проводити непрямий масаж серця та штучне дихання.
Проведення таких заходів є надзвичайно важливими, адже завдяки практичним заняттям людина зможе швидше зорієнтуватися небезпечній ситуацій та надати правильно допомогу тому, хто цього потребує.
Рятувальники  та волонтери Буковини навчали громадян безпечному відпочинку на воді
Рятувальники  та волонтери Буковини навчали громадян безпечному відпочинку на воді
Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata