У Чернівцях зареєстровано майже 700 нових касових апаратів

З початку року в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях зареєстровано 679 одиниць касової техніки, це більш ніж удвічі більше, аніж минулого року. Протягом червня персоніфіковано 194 реєстратора розрахункових операцій.

Загалом на 01.07.2015р. на обліку в міській податковій інспекції перебувають 2005 одиниць касової техніки.
1 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №1088 \”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій\”, який звільняє від обов\’язку використовувати касові апарати деяких підприємців.

Даний законопроект пропонує викласти в новій редакції п. 296.10 Податкового кодексу України, а саме:
296.10. Реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку:
• першої групи;
• другої та третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень.

У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Тобто, якщо Ви – фізична особа-підприємець на 2 або 3 групі єдиного податку і обсяг доходу за рік не перевищить 1 млн грн, то працювати можна без касового апарату, оформляючи прибуткові та видаткові касові ордери. Зауважимо, що Закон набере чинності в день опублікування після підпису Президента (направлений на підпис 07.07.2015).

peredplata