У Сокирянах рятувальники навчали людей правилам безпеки

У Сокирянах рятувальники навчали людей правилам безпеки під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».
14 липня в місті Сокиряни співробітники Сокирянського районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели пізнавально-розважальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Для проведення заходу ця дата була обрана не випадково, оскільки саме 14 липня відзначають День Міста. Окрім того, що захід носив розважальний характер, він мав на меті також навчити мешканців та гостей міста правил безпеки, щоб з ними не траплялися різні надзвичайні події, а у разі їхнього виникнення громадяни знали, що робити.
Так, в ході проведення акції, рятувальники продемонстрували всім охочим спеціальну техніку, якою обладнаний пожежно-рятувальний автомобіль та бойовий одяг рятувальників. Також всім учасникам свята детально розповідалося про призначення кожного такого інструменту і під час яких випадків вони використовуються. Крім того, всі бажаючі змогли самостійно спробувати скористатися даним обладнанням, приміряти бойовий одяг та спорядження рятувальників. Найбільше захоплення, зокрема у дітей, викликав тепловідбивний костюм. В свою чергу, дорослих зацікавили властивості даного костюму.
Разом з цим, крім практичних занять, рятувальники значну увагу приділили навчанню громадян правилам безпеки. Так, краянам розповіли про те, яких правил необхідно дотримуватись для недопущення виникнення пожеж, як діяти при виявленні вибухонебезпечних та невідомих підозрілих предметів. Зокрема, рятувальники зазначили, що в таких випадках слід відразу телефонувати до оперативних служб за номерами 101 або 102. Разом з цим, рятувальники нагадали людям і про правила безпеки під час відпочинку на водоймищах та в лісових масивах, оскільки в теплий період року чимало людей полюбляють проводити там свій відпочинок.
В рамках заходу, для всіх присутніх, як дітей, так і дорослих, були проведені цікаві конкурси та вікторини. Люди з цікавістю слухали рятувальників та дякували за весело проведене свято.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata