Шановні буковинці! Дотримуйтеся правил безпеки під час відпочинку на воді!

Шановні буковинці! Дотримуйтеся правил безпеки під час відпочинку на воді!Протягом останнього часу в Чернівецькій області встановилася та утримується спекотна погода. Згідно прогнозу, така спека на території краю утримуватиметься і надалі. Тому не дивно, що люди масово вирушають на відпочинок до прохолодної води.

Часто можна побачити, як буковинці із задоволенням купаються в Пруті чи Сіреті або ж на озерах чи інших водоймах краю. Однак, як це часто буває, при цьому люди забувають про дотримання елементарних правил безпеки. Лише протягом 19-20 липня в Чернівецькій області сталося три випадки загибелі людей на річках, у двох випадках загинули діти. Всі загиблі відпочивали в місцях, які не були для цього призначені. Хоч поруч і знаходилися інші люди, які намагалися допомогти, зробити це їм не вдалося, адже в тих місцях була значна глибина. Тому необхідно відпочивати лише там, де чергують рятувальники, які кваліфіковано допоможуть у скрутній ситуації.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: пам’ятайте, власна безпека залежить від дій самих людей. Відпочивайте лише у спеціально визначених для цього місцях у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду та при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Не купайтеся в тому місці, глибина якого вам не відома. Якщо під час відпочинку поруч є діти, то не залишайте їх без нагляду, оскільки їхня поведінка у воді є непередбачуваною. Не вживайте спиртних напоїв, адже людина в нетверезому стані не може скоординувати власні дії. Дотримуйтеся правил безпеки, щоб відпочинок не перетворився на трагедію! Бережіть себе, пам’ятайте, що вода не пробачає помилок!

peredplata